Uite, ce-ți amenință, dacă dormi prea scurt sau prea lung.

“Chiar 15 la suta dintre pacienti, tratamentul depresiei se plânge de nadbytečném de somn la agravarea starea de spirit. Ca peste tot, și aici, și este adevărat, că doare atât lipsa cât și excesul. În general, adulții ar trebui să doarmă, în medie, de aproximativ 7-8 ore,” a spus dr Myslíková.

Ce spun medicii și studii de minute de somn

Ce spun medicii și studii de minute de somnMulte studii arată că persoanele care suferă de insomnie, tendința de a câștiga în greutate. Cu toate acestea, există o legătură între excesul de somn si obezitate. În ciuda acestui lucru, în opinia doctorului Irwina nu este doar o chestiune de cauză și efect, astfel ca persoanele obeze sunt, de obicei, mai mult timp pentru a dormi. Și dacă mult timp nu dormi, zvyšujete probabilitatea de obezitate.

În doktorky Redlinové este una dintre teorii, de ce somnul este asociat cu přibýváním greutate, ceea ce spáči nu au timp pentru exerciții fizice, deoarece ei petrec o mulțime de ore în pat. Cu alte cuvinte, cu cât dormi, cu atât mai puțin se va muta, cu atât mai puțin de calorii pe care le arde. Un risc crescut de a dezvolta diabet zaharat http://margo-health.info/

Prea mult somn (ca și lipsa acestora) poate crește nivelul de zahăr din sânge. Și un nivel ridicat de glucoză în sânge crește riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2. tip.

Doctor Redlinová a explicat că, din cauza excesului de somn poate lipsi destul de mult trafic, și puteți avea de suferit din cauza excesului de greutate, care sunt factori importanți de risc pentru dezvoltarea diabetului zaharat.

Prea mult timp petrecut în peřinách poate afecta pe cap.

Prea mult timp petrecut în peřinách poate afecta pe capÎn conformitate cu un profesionist, un studiu publicat în Journal of the American Geriatric Societății cronică de lungă de somn poate duce la zestárnutí creierului până la doi ani, precum și pentru a împiedica posibilitatea de a efectua sarcinile de zi cu zi.

Potrivit doctorului Michael Irwina, profesor de psihiatrie și biobehaviorálních de științe din facultatea de medicină David Geffen School of Medicine at UCLA pot avea oamenii, care de mult dorm, probleme cu principalele mentálními funcțiile creierului și pentru că pe timp de noapte de multe ori se trezește. Dacă pentru un motiv oarecare budíte de prea multe ori, nedopřejete creierul lor este suficient de adânc, somn restaurativ, care ar trebui să. Un risc crescut de moarte prematură

Ample studii epidemiologice au arătat că persoanele care dorm mai mult decât este recomandat, au o probabilitate mai mare de moarte prematură. Irwin, am observat că nimeni nu știe exact de ce este atât de, dar, de asemenea joacă un rol important, probabil, inflamație.

Riscul de a muri la o vârstă fragedă, în plus, crește cu probleme de sanatate, care dau prea mult (sau prea putin) de somn, așa cum a fost menționat mai sus, diabet zaharat și boli de inima. Schimbari bruste de dispozitie si stari depresive. Depresie și somn merg mână în mână, deși este și cum cu acest hlavolamem: ceea Ce a fost primul, oul sau carnea de pui? Cum spune dr. Irwin, oamenii care suferă de o formă de depresie, au mai mare nevoie de somn. Dar un vis lung poate depresia agravează.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că neplăcute de tulburare și sentimentele pot fi doar temporare, și nu toată lumea care conduce pe termen lung, o mulțime de ore în pat și se simte atunci, nefericit, suferă de depresie clinică. În opinia doctorului Irwina cu toate acestea, în unele cazuri, reducerea de somn poate ridica starea de spirit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *